Tävla i kanelbulledesign – 2015

kanelbullarmedäppelbryt
En kanelbulle brukar vara formad som en snäcka, en snurra eller knut. Nu söker vi en bulle med ny, annorlunda och mera fantasirik design – så ställ upp och tävla i vår bulldesigntävling.

Gör bara så här:

Baka, fota och skicka in fotot tillsammans med en beskrivning i text hur du tänkt, gjort och varifrån du fått din inspiration. Lägg gärna lite extra krut på fotograferingen! Kom ihåg att skriva ditt namn, adress och ditt telefonnummer. Vi har en egen kategori för unga så skriv din ålder, klass, skola och din lärares namn och kontaktuppgifter.

Den 30 september, senast vill vi ha ditt bidrag!

En jury bestående av en bagare, en lärare och Hembakningsrådet – bedömer och väljer ut vinnare ur båda kategorier dvs unga och vuxna.

Priser (klicka här för mera info…)

1:a pris – fina och praktiska bakredskap från Pyrex (måttbägare, skål, pajform)

2:a och 3:e pris – fiffiga redskap för roligare bakning från Gastromax (slev, sporre, slickepott)

Samtliga pristagare – diplom och värdecheckar på bakingredienser

NYTT PRIS: till den som gör den ROLIGASTE bullen, den som får oss att skratta! priset är en liten fin handgjord kanelstångsrivare från brittiska cinnamonhill.com.

Pristtagarna presenteras den 4 oktober på Kulturen i Lund, här på kanelbullensdag.se samt på hembakningsradet.se.

På Kulturen har vi samtidigt dvs 4 oktober, en drop-in-tävling i kanelbulledesign (man lämnar in sina nydesignade bullar den 4/10 mellan 12-13.30). Mellan kl 14-15 kan man lyssna när vi talar om bulltraditioner mm och det hela avslutas med att vi korar vinnarna på plats. Läs mera på Kulturen.com ….  och på Hembakningsrådet …

Kanelbullens dag på Kulturen Lund 4/10 2014

Kanelbullens dag på Kulturen Lund 4/10 2014

 

Inspireras av tidigare års vinnare