Så här firar vi Kanelbullens dag – berättelser från läsare

Mitt i centrala London ligger Svenska kyrkan. Där doftar det hembakat varje dag från fikavagnen som alltid står dukad. Dessutom serveras förstås kyrkkaffe varje söndag samt en hel mängd andra serveringstillfällen. Så här säger Sonny Larsson, husmor i kyrkans kök sedan fem år: Vi bakar 500 kanelbullar i veckan och alla älskar dem. Ibland har vi försökt variera oss med längder och kransar eller med andra bullar – men det går inte! Det SKA vara kanelbullar! ( Sept 2015)

Berit Larsson, hushållslärare i Dals-Ed: På Hagaskolan i Dals-Ed kör vi kanelbullens vecka för 15:e året i rad! (sept 2015)

Hej Hembakningsmänniskor!

7 år efter vi lämnade Sverige (där vi bodde i 5 år) firar vi fortfarande Kanelbullens dag. Nästan halva byn, och alla vänner och släkt, vuxna och barn, vet redan hur goda de smakar! Så det är klart vad jag gör kommande fredag: baka stora mängder med Kanelbullar!

När vi bodde i Sverige i två månader, fick jag ett recept i vår Hemköp i Billdal. Det var en Gevalia-broschyr, som med hjälp av ritade bilder förklarade hur man bakar Kanelbullar. Min Svenska var mycket minimal, men tack vare bilderna jag lyckades. Vår äldsta var 4 år och älskade det, som vi. I våra 5 år i Sverige, vi har ätit tusentals Kanelbullar. Under tiden, våra barn är 16 och 12 och älskar fortfarande Kanelbullar, liksom sina pappa och mamma.

Vi önskar er en glad Kanelbulledag kommande fredag och vi firar den med er här i Nederländerna.

Med vänlig hälsning,

Johanna Dubois,
Bleiswijk, Nederländerna

Hej!

På kanelbullens dag åker jag och min gymnastiktrupp till Gotland och tävlar! Jag i alla fall, kanske fler, kommer ha med sig bullar till båten :) Jag och min mamma har bakat bullar med mandelmassa, kardemumma och kanel i.

Clara, 12 år

Hej!

Jag heter Monica Oscarsson och jag arbetar som lärare i kompletterande svenska för barn boende utomlands. Barnen jag har går på International school of Luxembourg och på onsdagarna går de vidare till svenskaundervisningen där vi under två timmar undervisar i svenska språket men också vår svenska historia, kultur, geografi och inte minst våra härliga traditioner!

Därför blev jag glad förra året då jag satt med en svensk almanacka och skulle pricka in påsken mm och fick syn på kanelbullens dag! Givetvis bakade jag kanelbullar ( som är starkt förknippade med Sverige) och bjöd mina barn som även de blev glatt överraskade! Vi talade om detta bakverk och jag läste på er hemsida om denna dag.

Nu på onsdag får vi tjuvstarta lite och jag har en ny klass som jag garanterat kommer överraska! Det är roligt med dessa lite “udda” traditioner tycker jag. Har bott utomlands i 8 år så jag har ingen aning om hur stor denna dag är i Sverige. Men här utanför Sveriges gränser med andra almanackor går tyvärr dagen de flesta förbi… om man inte tillhör svenska skolan!

Med vänliga hälsningar,

Monica Oscarsson

Hej Hembakningsrådet!

Vi ville bara skicka en hälsning från oss på dagcenter Nissan i Gislaved och visa våran fina kanelbulle som vi har skapat tillsammans.

Med vänlig hälsning,
Händelsegruppen på dagcenter Nissan i Gislaved

Hej Hembakningsrådet!

Vart kan man fira kanelbullens dag bättre än på Café Husaren i Göteborg som säljer de stora Hagabullarna! Helt magiskt goda kanelbullar och gigantiskt stora:) Kul att dela med någon man tycker om också. Här firar jag alltid kanelbullens dag med familjen och kommer fortsätta att göra det:)

Hälsningar,

Nina Gustavsson

Hej på er alla kanelbulleälskare!

Vad vore livet utan kanelbullar! Ja det kan man faktiskt fråga sig!?

På Lilla Svenska Skolan, Koh Lanta i Thailand (http://svenskaskolanlanta.se/) så firar vi alltid Kanelbullens dag (http://svenskaskolanlanta.se/kanelbullensdag-2/). Det har vi gjort ända sedan skolan startade 2006. Det är ett mycket populärt inslag på skolan och uppskattas av både elever, personal och föräldrar.

Men kan dom baka Kanelbullar på Koh Lanta i Thailand då!? Ja det kan dom verkligen!! Förra året så hade vi en elev på Lilla Svenska Skolan vars farfar var och hälsade på och han hade varit bagare i hela sitt 70 åriga liv. Till och med han sa att de var de godaste kanelbullar han någonsin ätit och det stämmer faktiskt. Så kommer ni till Koh Lanta så missa inte att testa de goda kanelbullarna som dom bakar på bageriet Zukasno på Klong Dao beach (före detta Coffie My House)

Ha det så bra och jag vill önska alla en riktigt härlig Kanelbullens dag!

Med vänliga hälsningar,

Fredrik Johansson
Lilla Svenska Skolan, Koh Lanta

http://svenskaskolanlanta.se/
www.facebook.com/lillasvenskaskolan